Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija će u prvom kolu Svjetske skupine 2016. godine gostovati u Belgiji, odlučeno je na izvlačenju održanom u Santiago de Chileu.

To znači da će prvi suparnik hrvatskim tenisačima biti ili osvajač ili finalist ovog natjecanja za 2015., budući da će krajem studenoga u Gentu u finalu Davis Cupa Belgija ugostiti Veliku Britaniju.

Belgija i Hrvatska će se sastati od 4. do 6. ožujka iduće godine, a mjesto odigravanja i podloga bit će određeni naknadno. Domaćinstvo je automatizmom pripalo belgijskom sastavu, jer je posljednji okršaj ovih dviju reprezentacija bio u Rijeci 2004. godine, kad je Hrvatska slavila rezultatom 3-2. U postavi domaćina, iako nije igrao, bio je i sadašnji izbornik reprezentacije Željko Krajan, a sve je bilo odlučeno već u subotu, nakon što su Mario Ančić i Ivan Ljubičić u paru svladali Dicka Normana i Kristofa Vliegena, povisivši rezultat na nedostižnih 3-0.

Belgija trenutačno ima trojicu tenisača rangiranih među stotinu najboljih na ATP listi, a među njima najuspješniji je David Goffin, koji je 15. igrač svijeta. Slijede Steve Darcis (59.) i Ruben Bemelmans (89.).

Prošlog vikenda Belgija je u polufinalu sa 3-2 u Bruxellesu svladala Argentinu, a osim spomenute trojice u sastavu je bio i Kimmer Coppejans (132.).
Ukoliko prođe Belgiju, Hrvatska će i u četvrtfinalu (od 15. do 17. srpnja) biti gost: u Australiji ili SAD-u.

PAROVI 1. KOLA DAVIS CUPA:

Velika Britanija – Japan

Srbija – Kazahstan

Italija – Švicarska

Poljska – Argentina

Njemačka – Češka

Francuska – Kanada

Australija – SAD

Belgija – HRVATSKA

Komentiraj

FOTO:Slavko Midzor/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.