50-godišnja Južnoafrikanka osuđena je za otmicu bebe stare tek dva dana 1997. godine. Otela ju je iz bolnice u Cape Townu, a policija ju je uhitila jer se lažno predstavljala kao majka djevojčice, prenosi BBC.

Žena je uhićena prošle godine, a slučaj je otkriven kada se djevojčica pokušala upisati u školu. U istoj se školi nalazila i druga djevojčica, koja je potpuno sličila. DNK analizom otkriveno je kako su dvije djevojčice sestre.

Djevojčica, nazvana Zephany, cijeli je život živjela s optuženom, koja je sudu rekla kako je vjerovala da je legalno posvojila dijete. Njeni pokušaji da postane majkom uvijek su završavali spontanim pobačajima. Tvrdi i kako joj je djevojčicu na željezničkoj postaji predala žena imena Syvia, koju policija ne može pronaći. Optužena navodi i kako je potpisala papire za posvajanje, koji su nestali.

Sutkinja je pri izricanju presude rekla kako su tvrdnje optužene ‘bajka’. Djevojčica je kritizirala način na koji mediji pišu o optuženoj, koju i dalje smatra kao svoju majku. Zephany je odlučila nastaviti živjeti s muškarcem koji ju je odgojio.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.