Hrvatski reprezentativac Marko Pjaca u četvrtak je potpisao petogodišnji ugovor s talijanskim prvakom Juventusom. Pjaca je u Torino stigao iz zagrebačkog Dinama za 23 milijuna eura, čime je postao najskuplji nogometaš u povijesti hrvatske lige.

Juventus je na svojim službenim stranicama u petak predstavio 21-godišnjaka, za kojeg kaže da je pobjednik i čarobnjak s krila. “Naše novo pojačanje nudi golove i asistencije s boka, a naviknut je i na podizanje trofeja”, pišu talijanski prvaci.

Navode i kako transfer Pjace predstavlja dolazak nevjerojatno talentiranog nogometaša, koji će pojačati ionako snađan i kvalitetan vezni red. “Samo su Gareth Bale i Eden Hazard bili bolji u uspješnim driblinzima od Marka Pjace na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Prosječno ih je u utakmici imao 3.33. Unatoč tome što je mlad, Pjaca je stalno dokazivao kolika je prijetnja s bokova”, piše Juventus dodajući da se u karijeri, bez ikakvih problema, selio sa lijevog na desni bok i obrnuto.

“S Dinamom je osvojio dvostruke naslove u prvenstvu i kupu dva puta zaredom, što je slučaj i s Juventusom. Odličan je to predznak da će Pjaca i Juventus zajedno dostići mnoge uspjehe u budućnosti”, zaključuju.

Komentiraj

FOTO:Screenshot/Juventus.com
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.