Ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović izjavila je u petak da je potpredsjednik Vlade i predsjednik Vladinog pregovaračkog tima Božo Petrov morao iznenada u četvrtak otputovati na službeni put, zbog čega je odgođena najavljena sjednice pregovaračkih skupina Vlade i sindikata javnih i državnih službi.

Nema govora o prekidu pregovora, oni će se nastaviti, a novi sastanci pregovaračkih timova dogovorit će se već slijedećeg tjedna, rekla je Jurlina Alibegović novinarima.

Na upit o navodnom uvođenju devetosatnog radnog vremena Jurlina Alibegović je odgovorila da će se sa sindikatima javnih i državnih službi pregovarati samo o temama koje su dogovorene na prvom sastanku, tj. o sporazumu o povećanju osnovice za plaće i obvezama iz kolektivnih ugovora.

Na pitanje je li kao ravnateljica Ekonomskog instituta razgovarala s Petrovom o devetosatnom radnom vremenu Jurlina Alibegović je rekla kako nije razgovarala o toj temi, a da istraživači imaju dulje radno vrijeme od devetosatnog, često i ministri, pa i državni službenici i namještenici zbog potreba posla.

U vezi osiguravanja novca za povećanje plaća za šest posto u ovogodišnjem proračunu, Jurlina Alibegović je podsjetila kako “svi znamo koje su brojke i kakva je njegova struktura prihoda i rashoda”, a na upit može li se uštedjeti milijarda i pol kuna u državnoj upravi, poručila kako “ima elemenata za uštedu”, na čemu će Vlada ustrajno raditi kako bi omogućila efikasnu javnu upravu na zadovoljstvo građana i korisnika.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.