Hrvatski nogometni stručnjak Krunoslav Jurčić (45) novi je trener slovenskog prvaka Maribora, a bivši trener Dinama na toj je dužnosti zamijenio Antu Šimundžu koji je odstupio prije dva tjedna.

“Dogodilo se neminovno, Maribor sezonu nastavlja s novim trenerom. Znamo ga iz utakmica Lige prvaka, jer je tijekom svoje trenerske karijere nekoliko puta bio suparnik i naše momčadi. Kod nas će imati maksimalnu podršku i vjerujem kako s njim krećemo u novi pozitivni smjer. Vremena za upoznavanje s momčadi ima malo, a mi ćemo se potruditi da mu pomognemo u tom poslu”, izjavio je direktor Maribora Zlatko Zahović.

Jurčić je tijekom igračke karijere 21 put nastupio za reprezentaciju Hrvatske s kojom je 1998. osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, a trenerskim se poslom počeo baviti 2006. godine u Istri. Uslijedila je sezona u Slavenu Belupu s kojim je osvojio drugo mjesto u ligi što mu je osiguralo prvi od tri dolaska na klupu zagrebačkog Dinama u ožujku 2009. godine.

Nakon osvojenog naslova prvaka 2010. Jurčić je odstupio da bi se vratio u proljeće 2011. umjesto Vahida Halilhodžića. Početkom sezone 2011/12. Jurčić je s Dinamom osigurao ulazak u natjecanje po skupinama Lige prvaka, a na tom je putu izbacio i Maribor, ali je dobio otkaz u prosincu 2011. nakon 1-7 debakla protiv Lyona u 6. kolu. Posljednji, treći mandat u Maksimiru Jurčić je imao od studenoga 2012. do kolovoza 2013. kada je dobio otkaz zbog ispadanja u 4. pretkolu Lige prvaka od bečke Austrije.

“Sretan sam što sam dobio priliku u Mariboru, jer se radi o klubu koji ima viziju i koji je u svojim okvirima ostvario odlične rezultate. Želja mi je riješiti se uloge trenerske prostitutke, zato nisam želio prihvatiti bilo kakvu ponudu, već onu kluba koji ima viziju, a Maribor je takav klub. Igranjem nogometa osigurao sam financijsku neovisnost tako da si mogu priuštiti takav način razmišljanja. Ovdje sam došao osvojiti naslov, a ne da budem drugi ili treći”, rekao je Jurčić na predstavljanju.

Nakon osam kola Maribor se nalazi na četvrtom mjestu ljestvice sa 12 bodova, devet manje od vodeće Gorice, a četiri manje od druge Olimpije koja ima utakmicu manje.

Komentiraj