Josipa Rimac više nije gradonačelnica Knina. Ostavku je Rimac dala na prezentaciji rezultata desetogodišnjeg rada u gradskoj vijećnici u Kninu.

“Današnjim izvješćem se želim oprostiti od vas. Zahvaljujem HDZ-u čiji kandidat sam bila svih deset godina, ali sada sam imenovana za direktoricu kampanje, a nisam naučila sjediti na dvije stolice”, rekla je Rimac, te poručila da je sigurna u pobjedu HDZ-a na predstojećim parlamentarnim igrama.

Gradonačelničku funkciju tako je prepustila svom zamjeniku Nikoli Blaževiću, također članu HDZ-a. “Sigurna sam da ću imati odličnog nasljednika”, rekla je Rimac koja će, iako je dala ostavku na mjesto gradonačelnice, ostati predsjednica gradskog odbora kninskog HDZ-a.
Još donedavno je Rimac tvrdila da špekuliranja o njenoj ostavci nisu istinita. Gostujući u Dnevniku HRT-a netom prije proslave Dana Oluje u Kninu kazala je da se radi o prvoaprilskoj šali.

“Danas sam kratko uspjela pročitati neke najave. Učinilo mi se to kao prvoaprilska šala, pogotovo kad je to odluka koju trebam donijeti osobno. U ovom trenutku sam posvećena proslavi Oluje i to će tako biti, a sve druge odluke na vrijeme ćete saznati”, rekla je tada Rimac.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.