Savjetnik ministra branitelja mije Crnoje Josip Jurjević u večerašnjoj je emisiji ‘Otvoreno’ HRT-a kazao je kako se aferom oko zemljišta Crnoju ‘pribija na križ’ ponavljajući kako je sve samo kampanja.

“Drago mi je da su vlada i koalicijski partneri postupili pravilno, vidjet će što se dogodilo. Niti jedna optužba ne stoji na temelju dokumenata”, rekao je Jurjević i u studiju pokazao dokumente koje je danas Crnoja u nekoliko navrata spominjao.

SDP-ov Franko Vidović rekao je kako je za dodjelu zemljišta potrebno da osoba ima prebivalište u mjestu u kojem traži zemljište barem pet godina. “Koliko ja znam, gospodin Crnoja ima prebivalište u Samoboru od 2003. godine. On je danas izjavio da je od 2013. prijavljen u Samoboru. To bi bilo dobro da se raščisti”, kazao je Vidović.

Jurjević je, pak, odgovorio kako je Crnoja u Samoboru bio osam ili devet godina prije nego što mu je sporno zemljište dodijeljeno. Obitelj je prebacio u Zagreb kada je dobio stan u naslijeđe. Na komentar Vidovića da se zemljište ne može dobiti ako se već ima nekretnina, Jurjević je objasnio da je stan u Zagrebu naslijeđen nakon što je zamljište dodijeljeno.

Vidović je istaknuo kako ovdje nije u pitanju samo prekršaj, već i utaja poreza, odnosno prireza. Jurjević mu je odgovorio kako je Crnoja u ratu išao braniti demokaciju i pravnu državu. “U ove dvije godine zakinuo je državu za 140 kuna mjesečno”, objasnio je Jurjević.

Berislav Jelinić, glavni urednik Nacionala, koji je u novom broju donio priču o Crnoji, poručio je u emisiji kako se tužbe za klevetu ne boji. “Godinama maltretira udovicu Veselina Marinova, zavario joj je i vrata garaže. Laže i na sudu i dovodi ljude koji lažu za njega”, ponovio je Jelinić navode iz članka u Nacionalu.

Komentiraj