U nedjelju navečer su izbili sukobi između turskih snaga reda i vojnika pučista u jednoj zračnoj bazi u središtu Turske tijekom policijske operacije, rekao je jedna dužnosnik.

Provladina tiskovna agencija Anadolu je izvijestila da je ta operacija završena i dodala da je sedam vojnika u pritvoru.

“Sukobi traju u zračnoj bazi Konya između snaga sigurnosti i pučista koji se opiru uhićenju”, rekao je ranije neimenovani dužnosnik.

Policajci su ispalili pucnjeve upozorenja u zračnoj luci Sabiha Gokcen, drugoj zračnoj luci Istanbula tijekom operacije privođenje drugih pučista, koji su se kasnije predali.

Turske vlasti privode vojnika i suce nakon pokušaja državnog udara, koji predsjednik Recep Tayyip Erdogan pripisuje svom bivšem savezniku koji mu je postao najljući neprijatelj, kleriku Fethullahu Gulenu.

Turski ministar pravosuđa Bekir Bozdag je rekao u nedjelju ujutro da je oko 6000 osoba u pritvoru.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.