Francuski stručnjaci i dalje pokušavaju utvrditi je li među ubijenima u policijskoj protuterorstičkoj akciji u srijedu u Parizu i naredbodavac napada u Parizu Abdelhamid Abaud, javlja BBC u četvrtak.

Policija je ranije objavila da je Abaud bio meta policijske racije u stanu u pariškoj četvrti Saint Denis.

Pariški tužitelj Francois Molins rekao je u srijedu navečer da ne može reći jesu li Abaud i drugi sumnjivac Salah Abdelsalam među osmero uhićenih u toj akciji. Međutim, još najmanje dva tijela poginulih treba identificirati.
Washington Post je objavio u srijedu, pozivajući se na neimenovanog francuskog dužnosnika, da je Abaud mrtav.

Sigurno je da je poginula žena koja je aktivirala eksplozivni pojas kad je policija upala u stan. Izvor blizak istrazi rekao je da se možda radi o Abaudovoj rođakinji.

Molins je kazao da je policija djelovala protiv “nove skupine terorista” koja se pripremala na novi napad u Parizu.

Policija je ispalila 5.000 metaka u stan koji je razrušen u napadu, njegovi prozori izbačeni a fasada izbrazdana mecima.

U akciji je poginuo policijski pas, sedmogodišnja belgijska ovčarka Diesel. Njezina smrt izazvala je val emocija na društvenim mrežama diljem svijeta pod hashtagom “Je suis chien” (Ja sam pas). Neustrašiva Diesel predvodila je policijski napad na teroriste.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.