Nismo bili mirni i izgubili smo dva važna boda, kazao je nakon kvalifikacijske utakmice za SP 2018 s Finskom (1-1) u Rijeci izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić.

“Dali smo sve od sebe, igrači su se jako potrošili. Primili smo gol u samoj završnici jer nismo bili mirni i koncentrirani. Nedostajalo je mirnoće u tim zadnjim trenucima u obrani, ali i mirnoće u napadu. Postigli smo željeni gol, a potom su uslijedili i problemi s Brozovićem i Mandžukićem, koji su nagomilali na zdrastvene probleme i otkaze i prije ove utakmice.  Moj je dojam da nas je sreća napustila tijekom ovih kvalifikacija”, kazao je Čačić u izjavi za HTV,dok je s tribina odzvanjalo “Čačiću odlazi”.

“Plan igre je bio držati loptu i pas-igrom dolaziti u završnicu. Ali eto, Finci su nam zasluženo uzeli taj bod. Ne shvaćam otkud dolika nervoza na terenu u završnici, mi imamo igrače koji mogu smiriti igru.  Sami smo se doveli u ovakvu situaciju i čeka nas teška utakmica u Ukrajini u kojoj moramo izboriti barem doigravanje. Moramo se usredotočiti i napraviti sve da se izvučemo, ali moramo vidjeti kakvo će biti zdrastveno stanje”, zaključio je Čačić.

Andrej Kramarić je bio vidno razočaran nakon utakmice.

“Jako smo razočarani ovakvim rezultatom i činjenicom da se sada moramo itekako u Ukrajini boriti za drugo mjesto i playoff. Teško mi je govoriti o utakmici, srce je htjelo, ali noge očito nisu mogle”.

Komentiraj