Još nije ugašen požar koji je u ponedjeljak oko predvečer planuo na brdu Trtar u Bilicama kod Šibenika, ali vatrogasci ga drže pod kontrolom, kažu u utorak iz Centra 112 Šibensko-kninske županije te navode kako se na požarištu nalazi 38 vatrogasaca s 13 vozila.

“Požar je pod kontrolom, ali još nije proglašen lokaliziranim. Nema novih momenata, kuće nisu ugrožene, gori borova šuma i nisko raslinje”, ističu u županijskom Centru 112.

U protekla 24 sata, do utorka u 8 sati ujutro, na području Šibensko-kninske županije vatrogasci su intervenirali u deset požara otvorenog prostora, od kojih je, osim onog u Bilicama, aktivan još i onaj na planini Kozjak koji je izbio još 8. srpnja.

Tijekom dana požarište obilaze vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Drniš, koji uz taj nadgledaju i požar na Svilaji. Oba požara su pod kontrolom, ali nisu lokalizirani.

U ponedjeljak popodne ugašen je požar na napuštenom objektu željezničke postaje u Staroj straži kod Knina, u kojemu je izgorjelo krovište objekta.

Tijekom ponedjeljka gorjelo je i na Pokrovniku kod naselja Copići te na Konjevratima u zaleđu Šibenika, a ti požari uspješno su stavljeni pod kontrolu.

Komentiraj