Bilateralni odnosi Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Srbije dobit će dodatan poticaj dolaskom američkog državnog tajnika Johna Kerrya u Beograd na zasjedanje Ministarskog vijeća Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) 3. i 4. prosinca, suglasili su se u utorak američki veleposlanik u Srbiji Michael Kirby i srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

Odnosi dviju država već su značajno unaprijeđeni ovogodišnjim posjetima premijera Vučića Washingtonu, a američki državni tajnik sastat će se sa srbijanskim premijerom tijekom Ministarskog vijeća OESS-a, priopćeno je danas iz srbijanske vlade nakon sastanka Vučić-Kirby.

Predsjednik srbijanske vlade istaknuo je da su “partnerski odnosi sa SAD od velikog značaja za Srbiju”, a američki veleposlanik istaknuo je da SAD smatraju Srbiju i Vučićevu vladu “partnerom na kojeg se mogu osloniti”.

Kirby je, kako se navodi u priopćenju, ocijenio da “dobri ekonomski rezultati do sada provedenih reformi povećavaju interes američkih tvrtki za ulaganja u Srbiji”.

Jedna od tema razgovora srbijanskog premijera i američkog veleposlanika bila je i otvaranje prvih poglavlja u pregovorima s EU te regionalna i međunarodna pitanja.

Komentiraj