U zračnom napadu u Jemenu, koji je pogodio svadbeno slavlje, poginulo je najmanje 27 ljudi, među kojima je i najmanje osmero djece. Napad se dogodio u selu Wahijah, u blizini luke Mocha na Crvenom moru, javljaju svjetske agencije.

Vladin dužnosnik rekao je za AP kako je zračni napad bio ‘pogreška’. Prva izvješća iz sela govore kako je poginulo 12 žena, osmero djece i sedam muškaraca kada su u zračnom napau pogođena dva šatora tijekom svadbenog slavlja. Oženio se lokalni muškarac, koji je navodno povezan s Houthima. Neki od svjedoka kazali su kako je poginulo 30 ljudi. Koalicija nije komentirala ovaj incident.

 

  • Koalicija na čelu sa Saudijskom Arabijom provodi zračne napade u Jemenu od ožujka. Pokušavaju potisnuti Houthi pobunjenike, koji su ranije ove godine preuzeli kontrolu nad većinom zemlje.

 

Ujedinjeni su narodi objavili kako je u borbama u Jemenu od 26. ožujka poginulo gotovo 4900 ljudi, od čega najmanje 2200 civila. Prošlog se tjedna međunarodno priznati jemenski predsjednik Abdrabbuh Mansout Hadi vratio u južni grad Aden iz egzila u Saudijskoj Arabiji. Pobjegao je u ožujku nakon prodora Houtija, šijitskih muslimana sa sjevera zamlje.

Koalicija je pomogla vladinim snagama i potisnula Houthije iz nekih područka, uključujući Aden, iako pobunjenici i dalje kontroliraju glavni grad Sanaau.

Komentiraj