Hrvatski jedriličari Pavle Kostov i Petar Cupać i dalje su sjajni na Svjetskom prvenstvu 49er-a koje se održava u Argentini i nakon pet jedrenja su na trećem mjestu.

Pavle Kostov i Petar Cupać bili su malo brzi na startu prvog plova pa su diskvalificirani radi preuranjenog starta, u drugom plovu su ostvarili dobro šesto mjesto tako da su nakon pet jedrenja i dalje izvrsni treći.
“Ne razmišljamo previše gdje se nalazimo, trudimo se samo što bolje svaki plov odraditi, jedan po jedan. Zasad je sve dobro, prvenstvo je dugo, treba kvalifikacije na što bolji način sutra završiti. Četiri su plova u planu”, rekao nam je Petar Cupać.
Prvo mjesto su preuzeli Argentinci Yago Lange i Klaus Lange.
Ženske posade su imale težak dan jer su po laganom vjetru odradile samo jedno od četiri predviđena jedrenja. Enia Ninčević i Marina Dujmović bile su 14. u cilju, ukupno se nalaze na 25. mjestu, devete su među nacijama koje jedre za olimpijsku normu. Tri zemlje izborit će nastup u Rio de Janeiru. Vode i dalje Dankinje Nielsen i Olsen.

 

Komentiraj

FOTO:Filip Brala/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.