Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić nalazi se na na četvrtom mjestu, a Milan Vujasinović na petom nakon prvog dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu klase Finn u Takapuni na Novom Zelandu.

Za naše kormilare ovo je natjecanje važno jer nosi i nacionalnu odluku tko će predstavljati Hrvatsku iduće godine u Rio de Janeiru u ovoj disciplini.

“Zahtijevni uvjeti za jedrenje danas, imao sam dva solidna ulaza. Zadovoljan sam jer sam mirno jedrio i staloženo odradio prvi dan. Polako je krrenulo i sad do kraja treba održavati dobar ritam”, izjavio je Ivan.

U prva dva plova Kljaković Gašpić je bio dva puta deseti, dok je Vujasinović zabilježio šesto i 15. mjesto. Na 36. mjestu se nakon prvog dana nalazi Nenad Bugarin, 38. je Josip Olujić. Poveo je Novozelanđanin Andrew Murdoch, ispred britanskog dvojca, Gilesa Scotta i Edwarda Wrighta.

Komentiraj

FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.