Najmanje 11 civila ubijeno je u bombardiranju u Alepu, što je jedna od najgorih bilanci od početka primirja, krajem veljače, između režima i pobunjenika u Siriji, izvješćuje u nedjelju nevladina organizacija.

Sjeverna pokrajina Alep, podijeljena između vojske, pobunjenika, džihadista i Kurda, već tjedan dana doživljava eskalaciju nasilja sa sukobima koji uključuju gotovo sve strane u ratu u kojem je poginulo više od 270.000 osoba od 2011. Tisuće civila pobjeglo je otad od sukoba.

Po Sirijskom opservatoriju za ljudska prava, najmanje šest civila ubijeno je a osam ranjeno u bombardiranju sirijskog zrakoplovstva u subotu navečer u pobunjeničkoj četvrti na istoku Alepa, bivšeg gospodarskog središta Sirije podijeljena na dva dijela od 2012.

Pobunjenici su odgovorili raketama na četvrti pod kontrolom režima na zapadu grada pri čemu je poginulo pet osoba a 20 ih je ranjeno, po Opservatoriju.

Komentiraj

FOTO:EPA/SANA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.