HDZ-ov saborski zastupnik Gordan Jandroković ocijenio je u petak kako je kazna koju je UEFA izrekla Hrvatskom nogometnom savezu realna i u skladu s težinom počinjenog djela, te da je Disciplinska komisija Uefe očigledno “pravilno dimenzionirala” ono što se na Poljudu dogodilo i ocijenila da se radi o huliganskom činu, a ne o fašizaciji ili ustašizaciji Hrvatske.

“Nema tu nikakve fašizacije ni ustašizacije Hrvatske, ovdje se radi o ispadu huligana koji su željeli nanijeti štetu Hrvatskoj, ali i Hrvatskom nogometnom savezu”, ustvrdio je Jandroković u izjavi novinarima u prostorijama HDZ-a, ustvrdivši da je UEFA “očito iz tog razloga tako odredila kaznu”.

  • Po njegovom uvjerenju Discipliska komisija je radila “na temelju prave, zdrave logike i nije se dala impresionirati onima iz Hrvatske koji su pokušavali to i politički zloupotrijebiti”.

 

 

 

 

Disciplinska komisija Uefe kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) oduzimanjem jednog boda u natjecanju kvalifikacija za EURO 2016. zbog kukastog križa koji je bio vidljiv na travnjaku splitskog Poljuda tijekom utakmice Hrvatska – Italija koja se igrala 12. lipnja ove godine. Usto, HNS je kažnjen sa 100.000 eura, a iduće dvije domaće utakmice u UEFA-inim natjecanjima ponovno će igrati bez publike. Usto, UEFA je odredila HNS-u da preostale domaće utakmice u ovim kvalifikacijama ne može igrati na stadionu Poljud.

Na upit je li u odluci pomoglo pismo premijera Milanovića, Jandroković je odgovorio kako smatra da nije pomoglo, nego je moglo imati i suprotan učinak.

“Ne mislim da je premijerovo pismo pomoglo, jer je u više navrata rečeno da je disciplinska komisija UEFE nezavisno tijelo. Čak su se pojavile i određene informacije da takvo pismo može nanijeti i određenu štetu jer se smatra političkim pritiskom”, kazao je.

Po njegovom uvjerenju Discipliska komisija je radila “na temelju prave, zdrave logike i nije se dala impresionirati onima iz Hrvatske koji su pokušavali to i politički zloupotrijebiti”.

Napomenuo je kako je velik problem što je prošlo već jako puno vremena, a mi još uvijek ne znamo tko su ti huligani, pa je vrijeme da se postavi pitanje kompetentnosti i stručnosti ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i svih njegovih suradnika.

Komentiraj

FOTO:Borna Filic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.