Pakračka osnovna škola posebnu pozornost posvetila je svojim učenicima s teškoćama, za koje već godinama nastoji osigurati što bolje uvjete za odgoj i obrazovanje, ali i njihovo druženje s ostalom djecom.

Iako su za učenike s teškoćama u razvoju i slijepe učenike osigurane posebne učionice i oprema za učenje, prostor za njihovu igru i druženje i dalje je bio neostvaren san.

Kroz donacijski program tvrtka Jana ‘Voda s porukom’ je omogućila izgradnju senzoričkog igrališta opremljenog posebnim spravama za izvođenje vježbi nužnih za pravilan fizički razvoj djece, ali i igru i druženje slijepih učenika s ostalim polaznicima škole. U to su se osvjedočili i glumica Ana Majhenić i glumac Petar Cvirn, koji su s razdraganim mališanima proveli nezaboravne trenutke isprobavajući sprave i neke zanimljive oblike vježbi. Za slijediti dječji tempo potrebno je mnogo energije i mašte, zaključili su kroz smijeh. Novo opremljeno igralište za to se pokazalo kao idealno.

I nakon završenog prikupljanja dobrih kapljica za humanitarne ciljeve, nastavljajući unositi pozitivne promjene Jana i dalje donosi inspirativne priče iz života naših sugrađana koji se, svaki na svoj način, iz dana u dan suočavaju s izazovima koje je život pred njih postavio. Kroz 12 odabranih priča naših sugrađana, koje smo upoznali kroz humanitarne akcije, Jana za blagdane poklanja najveći dar – priliku da jednostavnim riječima i djelima usrećimo i razveselimo one posebne među nama.

Stoga, ispunite želju osobi čije iskustvo vas je inspiriralo i prisjetilo kako se anđeli ne nalaze samo oko nas, nego i u nama samima!

Photo: Igor Soban/PIXSELL
Photo: Igor Soban/PIXSELL
Photo: Igor Soban/PIXSELL
Photo: Igor Soban/PIXSELL
Photo: Igor Soban/PIXSELL
Photo: Igor Soban/PIXSELL
Photo: Igor Soban/PIXSELL
Photo: Igor Soban/PIXSELL

Komentiraj