Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom zahvatilo je u četvrtka oko 8,30 sati veći dio Makarskog primorja, za sat i pol u gradu je palo 27 litara kiše po metru četvornom, a temperatura se sa 29 Celzijevih stupnjeva spustila na 22 stupnja, koliko je izmjereno u 10 sati, doznaje se u makarskoj Meteorološkoj stanici Osejava.

Količina kiše može samo malim dijelom utjecati na dotok vode lokalnih izvora, kazao je tehnički direktor makarskog Vodovoda Joze Markić.

Naglasio je da su u gradu već dogovorena smanjenja potrošnje vode za polijevanje zelenih površina, a makarske ulice i trgovi do daljnjega se neće prati, izuzev nakon ribarskih večeri.

Prema informaciji direktora Vodovoda Šimuna Borića za sutra je sazvan sastanak Nadzornog odbora i Uprave Vodovoda Makarska, kako bi se dogovorile daljnje mjere štednje vode i u Makarskoj i na cijelom Makarskom primorju s obzirom da dnevna potrošnje vode iznosi i do 35 tisuća prostornih metara pa je jučer poslije podne dio II visinske zone u gradu nekoliko sati bio bez opskrbe pitkom vodom.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.