U zapadnim predjelima ujutro će biti postupni prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Na istoku Hrvatske te u Dalmaciji oblačno uz mjestimičnu kišu, u Lici i snijeg, uglavnom do sredine dana a nakon toga smirivanje.

Na kopnu će vjetar biti slab i umjeren, u gorju do jak sjeverni i sjeveroistočni a u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati jaka bura i tramontana, mjestimice s olujnim i orkanskim udarima, a poslijepodne slabjeti, izvjestio je Državni hidrometeorološki zavod. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 3 do 8, na Jadranu između 8 i 13 °C.

Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za Primorsko-goransku županiju. Prognozira se jaka i olujna bura s orkanskim udarima, a najjači udari vjetra trebali bi se kretati brzinom od 75 do 145 km/h.

Za područja Splita i Knina su izdana žuta upozorenja. U Spilitu se očekuje mjestimice jaka bura s olujnim i orkanskim udarima te najjačim udarima vjetra od 65 do110 km/h.

U Kninu se najavljuje mjestimice jak sjeveroistočnjak s olujnim udarima. Najjači udari vjetra trebali bi se kretati brzinom od 75 do 110 km/h.

Za sav promet je zbog olujne bure zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, izviještava Hrvatski autoklub.

Zbog vjetra i snijega za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obrnuto trenutno nema slobodnog cestovnog pravca.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, državnim cestama u Lici, uključujući dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1, Staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) kao i državnu cestu DC1 između Slunja i Knina.

Zabrana prometa je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

U prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen i Stinica-Mišnjak, katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split  i brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

 

Komentiraj

FOTO:Nel Pavletic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.