Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izabran je u srijedu na skupštini u Bruxellesu za predsjednika Jadransko-jonske euroregije, izvijestili su u četvrtak iz te županije.

Kako se navodi u priopćenju, za potpredsjednike Jadransko-jonske euroregije izabrani su predsjednik talijanske regije Abruzzo Luciano D’Alfonso i predsjednik albanske regije Tirane Aldrin Dalipi.

Inače, Jadransko-jonska euroregija nastala je prije deset godina zbog potrebe za stabilizacijom i unapređenjem suradnje regija na Jadranskome i Jonskom moru te djelovanja na zajedničkim projektima. Jadransko-jonska euroregija ima 28 regionalnih i lokalnih vlasti iz četiriju zemalja članica Europske unije – Hrvatske, Italije, Slovenije i Grčke te triju zemalja izvan Europske unije na Jadranskome moru – Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije.

Iz Dubrovačko-neretvanske županije ističu da je ta euroregija začetnik inicijative za donošenje Europske strategije za Jadransko-jonsku makroregiju, koja je na kraju prihvaćena i potvrđena u Europskom parlamentu, a napominju i kako će uspješna realizacija Europske strategije omogućiti otvaranje novih radnih mjesta i rast gospodarstva.

Komentiraj

<
FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.