Nezavisna saborska zastupnica Jadranka Kosor osudila je u petak pritisak na novinare na što je posljednjih dana upozorilo i Hrvatsko novinarsko društvo, te je poručila dasvatko tko na novinare radi pritisak, krši Ustav RH.

[quote_box_center]

  • “Takav trend pritisaka na novinare dovest će do autocenzure, što je najopasnije za demokraciju”, ustvrdila je Kosor na konferenciji za novinare

[/quote_box_center]

“Takav trend pritisaka na novinare dovest će do autocenzure, što je najopasnije za demokraciju”, ustvrdila je Kosor na konferenciji za novinare.

Autocenzura, kaže, novinare prisiljava da više puta promisle hoće li nešto objaviti ili ne. “Ako pritisak dolazi iz političkog miljea, onda nam to govori da imamo velikih problema”, uvjerena je Kosor.

Sloboda medija, ističe Kosor, važna je vrednota EU.

I sama je, kaže, tijekom proteklih 20 godina rada u politici bila više puta nezadovoljna pisanjem novinara. “Bilo je puno neistina o meni, no, nikada nisam tražila ničiji otkaz”, tvrdi Kosor.

Kada je nedavno novinarka, majka s dvoje djece, ostala na cesti nije, kaže, reagirala niti jedna udruga koja štiti žene, mladež, materinstvo i obitelj. “Iz toga se može zaključiti da te udruge selekcioniraju koga štititi, a koga ne”, uvjerena je Kosor.

“Mi nismo nikada do kraja otvorili pitanje vlasništva u medijima ni dok sam bila premijerka niti sada, a to je jedna od najvećih enigmi u Hrvatskoj”, ustvrdila je Kosor.

Komentiraj