Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u ponedjeljak u nastupni posjet Park Won-suha, veleposlanika Republike Koreje u Hrvatskoj, s kojim je razgovarao o jačanju suradnje između dviju zemalja, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Reiner i Park suglasili su se da su dosadašnji bilateralni odnosi Hrvatske i Koreje iznimno dobri te da će gospodarska suradnja dviju zemalja u budućnosti sigurno znatno rasti, istaknuvši primjetan rast interesa hrvatskih tvrtki za izvoz na korejsko tržište, kao i mnogobrojnih korejskih poslovnih ljudi za hrvatsko tržište.

Glede ulaganja korejskih investitora u Hrvatskoj Reiner se posebice osvrnuo na primjer u kojemu je korejska tvrtka financirala kupnju kranova na terminalu Brajdica u Luci Rijeka, a uskoro se očekuje izgradnja drugoga kontejnerskog terminala Zagrebačka obala, pa je izražena nada da će i korejske kompanije sudjelovati u tom natječaju. Također, istaknuo je mogućnost ulaganja u Luku Rijeka koja svojim položajem prirodno može biti ulazna točka na europsko tržište za korejske proizvode.

Zaključio je da su južnokorejski investitori više nego dobrodošli kao strateški partneri u razvoju ostalih prometnih i infrastrukturnih projekata, kao što su luke te zračne luke, ali i na području energetike te posebno turizma kojemu će doprinijeti planirano otvorenje izravne zračne linije između Zagreba i Seula, navodi se u priopćenju.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.