Svih 16 parlamentranih stranka ispunilo je svoju obvezu i javno objavilo izvješća o donacijama koje se dobile u prvoj polovici ove godine, potvrdili su u ponedjeljak u Državnom izbornom povjerenstvu.

Tu je obvezu poštovala i glavnina nezavisnih zastupnika, uz izuzetak Ivana Grubišića. “Unatoč brojnim nastojanjima nismo uspjeli pronaći njegovo izvješće”, rekli su u DIP-u.

Svoja su izvješća objavili nezavisni Jakša Baloević, Veljko Kajtazi, Furio Radin, Vladimir Bilek i Šandor Juhas. Podaci s njihovih stranica govore da u prvoj polovici godine nisu dobili ni kune donacija za potporu političkom radu.

Da nisu imali donacija prijavili su i SDSS, DC, Kerumova Hrvatska građanska stranka.

Puno više sreće imale su velike političke stranke, poglavito HDZ kojem su donatori u pola godine dali oko milijun kuna, HNS je prikupio oko pola milijuna, SDP nešto više od sto tisuća, HDSSB oko 93. 000, HSS oko 67.000 kuna itd.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.