– Bernie Sanders pozvao je u ponedjeljak na demokratskoj konvenciji u Philadelphiji svoje pristaše da podrže Hillary Clinton, njegovu suparnicu za demokratsku predsjedničku nominaciju, na što su mu oni odgovorili zvižducima poručujući da žele njega.

Sanders je kritizirao republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, upozorivši da je on opasan za budućnost zemlje i poručivši da ga se “mora poraziti”, no neki od nazočnih izviždali su ga kada je rekao da “Hillary Clinton mora biti izabrana”.

“Braćo i sestre, živimo u stvarnom svijetu”, rekao je. “Trump je nasilnik i demagog.”

Na to su neki odgovorili “I Hillary je također.”

“Ona je ukrala izbore”, povikao je netko iz publike.

Demokratska stranka potresena je objavom više od 19.000 e-mailova Demokratskog nacionalnog odbora, njezinog upravnog tijela, u petak na WikiLeaksu kojima je otkrivena pristranost prema Clinton na Sandersovu štetu, na što se i on sam žalio.

Ispitivanje javnog mišljenja koje je objavio CNN/ORC u ponedjeljak pokazuje da Trump ima vodstvo od tri postotna boda pred Clinton. Anketa je provedena od 22. do 24. srpnja, a margina pogreške iznosi 3,5 postotnih bodova.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.