Diplomirani ekonomist iz Osijeka Ivan Kos (34) na sjednici Nadzornog odbora Hajduka izabran je za novog predsjednika splitskog kluba, a u prvoj izjavi novinarima nakon izbora najavio je kako će se najprije angažirati na utvrđivanju financijskog stanja u klubu.

“Moram vidjeti što je s financijskim stanjem u Hajduku, koji su to problemi i u kakvom je stanju klub što se tiče likvidnosti, odnosno vidjeti stanje računa te dugoročnih i kratkoročnih obveza,” istaknuo je Kos.

Rekao je kako u budućnosti vidi Hajduk kao veliki klub i u emotivnom i u rezultatskom smislu te da će se u svojem radu zauzimati za tu viziju.

“Hajduk vidim tamo gdje mu je mjesto, a to je u borbi za osvajanje titula jer navijači žive od naslova i to moramo vratiti,” poručio je Kos. Također je najavio kako će se zauzimati za razvoj infrastrukture i stvaranja vlastitog igračkog kadra dodavši kako prodaja mladih igrača Hajduka ne bi trebao biti trend.

Istaknuo je kako će o budućnosti Hajduka razgovarati i sa trenerom Damirom Burićem.

“Gospodin Burić je sada službeno, formalno i sportski direktor Hajduka te ću vidjeti kakav su njegova razmišljanja;” kazao je Kos.

Odgovarajući na upit je li navijač Hajduka, odgovorio kako “nije navijač uopće,” ali, dodao je,  svima je čast živjeti ideologiju Hajduka.

“Mislim da je živjeti emociju i ideju Hajduka mnogo više nego navijati,” kazao je.

Na upit kako vidi u budućnosti odnos između Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), rekao je kako će se zauzimati za decentralizaciju i dijalog.

“U Hrvatskoj je ne samo u sportu i nogometu sve centralizirano, no ja ću težiti decentralizaciji i podjeli kolača na jednake dijelove. Hajduk mora pripadati HNS-u kao krovnoj organizaciji i ja ću se zauzimati za dijalog i komunikaciju ali Hajduk mora igrati važnu ulogu unutar HNS-a,” kazao je Kos.

Govoreći o svojem životopisu, Kos je istaknuo kako je rođen u Osijeku gdje se nogometom bavio do 25 godine života, a zatim je prekinuo karijeru i u posljednjih desetak godina angažiran je u gospodarstvu. Potvrdio je da je njegov otac bio predsjednik nogometnog kluba Osijek, ali da nije direktno utjecao na njega da se prijavi na natječaj za predsjednika Hajduka.

“Mislim da moj otac nije niti znao za taj natječaj,” rekao je dodavši kako je otac u njega usadio ljubav prema sportu i nogometu.

“Nogomet je moj život, a kao predsjednik Hajduka nastojat ću primjenjivati svoje nogometno i gospodarsko iskustvo,” dodao je.

Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Slaven Marasović  je rekao kako je Nadzorni odbor većinom glasova izabrao Kosa za predsjednika Hajduka, ali nije želio precizirati omjer glasovanja. Prema neslužbenim informacijama od šest nazočnih članova Nadzornog odbora četiri su podržali Kosa, a dvojica su bila suzdržana.

“Vjerujemo da je Kos ta osoba koja može napraviti iskorak s Hajdukom  i vjerujemo da će on svojim radom kao predsjednik kluba zadovoljiti i navijače i dioničare kluba,” kazao je Marasović.

Komentiraj

FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.