Njemački nogometni klub Hoffenheim od sljedeće će sezone voditi Julian Nagelsmann, koji će sa 28 godina postati najmlađi trener u povijesti Bundeslige. Dosadašnji trener Markus Gisdol zbog loših je rezultata dobio otkaz, a do kraja ove sezone na klupi će sjediti Huub Stevens.

Momčad će potom, nakon ljeta, preuzeti ovaj 28-godišnjak koji, zanimljivo, još nema ni A trenersku licencu. “Veselim se ovom izazovu. Siguran sam da ćemo uspjeti”, komentirao je Nagelsmann svoj prvi seniorski angažman, a njemačkim medijima nije dugo trebalo da ga prozovu ‘Baby Mourinho’.

Nagelsmann je do posla došao – radom i rezultatima. Prošle je sezone s mladom momčadi Hoffenheima došao do naslova njemačkog prvaka, vodio je i U16 momčad, a kao 25-godišnjak je bio pomoćnik Franku Krameru.

Okušao se Nagelsmann i u igranju nogometa – nastupao je za 1860 München i Ausburg, ali nakon teške ozljede koljena 2008. godine okončao je igračku karijeru. U trenerske je vode uplovio sa tek 21 godinom. “Nisu bitne godine, već znanje i autoritet koji imate”, kazao je.

Komentiraj