Škotsko sveučilište Robert Gorbon iz Aberdeena objavilo je u srijedu da povlači počasni doktorat koji je dodijelilo Donaldu Trumpu, ocjenjujući njegove izjave nespojivima s vrijednostima sveučilišta.

“U okviru američke predsjedničke kampanje, Trump je dao određen broj izjava koje su u potpunosti nespojive s duhom i vrijednostima sveučilišta”, rekao je glasnogovornik te institucije.

“Posljedično, sveučilište je odlučilo oduzeti mu počasni doktorat”, dodao je.

Trump, koji u Škotskoj ima dva golf terena i čija je majka bila Škotkinja bio je nositelj počasnog doktorata tog sveučilišta od 2010.

Kandidat za republikansku nominaciju za američke predsjedničke izbore pozvao je na “potpunu i kompletnu” zabranu ulaska muslimana u Sjedinjene Države nakon nedavnog terorističkog čina u Kaliforniji u kojem je ubijeno 14 ljudi.

Ta je njegova izjava doživjela osude sa svih strana svijeta.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.