Indonezijski avion koji je danas izgubio kontakt s kontrolom leta, srušio se u istočnoj indonezijskoj regiji Papua, potvrdio je za Reuters lokalni dužnosnik iz ministarstva za promet.

Pad je prijavljen u blizini jednog sela u brdovitom i šumovitom predjelu Oksibil, a kako je za Reuters rekao Beni Sumaryanto, voditelj operacije, spasilački timovi u potragu će krenuti ujutro.

 

  • Avion je poletio sa Sentani aerodroma iz Jayapure, glavnog grada pokrajine Papua, prema Oksibilu kad je u 15 sati po lokalnom vremenu izgubio kontakt sa kontrolom leta.

 

Podsjetimo, indonezijski putnički avion koji je prevozio 54 osobe izgubio je kontakt sa zračnom kontrolom negdje u zabačenim dijelovima Indonezije. Vijest o nestanku aviona potvrdio je i BASARNAS, indonezijska nacionalna agencija za potragu i spašavanje

“Izgubili smo kontakt s avionom”, samo je kratko novinarima Reutersa komentirao Bambang Soelystyo iz spomenutog BASARNAS-a. Prema Twitter profilu ove agencije, avion koji pripada kompaniji Trigana Air Service u trenutku nestanka prevozio je 44 odrasla putnika, petero djece te petero članova posade.

Glasnogovornik Ministarstva prometa J.A. Barata za agenciju AFP je potvrdio nestanak.
“Nismo sigurni što se dogodilo s avionom, koordiniramo se s lokalnim vlastima”, rekao je Barata za AFP.

Dodatan problem predstavlja činjenica što je vrijeme vrlo loše, trenutno je prilično mračno i oblačno, te nije pogodno za potragu pogotovo zbog činjenice što je riječ o planinskoj regiji.

Avion je poletio sa Sentani aerodroma iz Jayapure, glavnog grada pokrajine Papua, prema Oksibilu kad je u 15 sati po lokalnom vremenu izgubio kontakt sa kontrolom leta.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.