Konvencija SDP-a održat će se 2. travnja, a prethodit će joj izbori za predsjednika stranke 12. ožujka, odlučilo je u ponedjeljak jednoglasno Predsjedništvo stranke.

Tu odluku još mora potvrditi Glavni odbor stranke, koji će se sastati 23. siječnja.

Nakon sjednice predsjedništva novinarima su se obratili predsjednik stranke Zoran Milanović i potpredsjednik Zlatko Komadina, koji je potvrdio da će biti Milanovićev protukandidat za predsjednika SDP-a.

“Imam iskustva i to iskustvo stavljam na raspolaganje SDP-u. Moramo biti žestoka oporba”, rekao je novinarima Zoran Milanović dodajučči kako će članovi stranke odlučivati o budućnosti SDP-a. “Stranka je stabilna, i pokazali smo ogromnu snagu na ovim izborima”, dodao je Milanović.

“Borit ću se za slobodarstvo da su svi uključeni, za socijaldemokraciju. Ja sam veći socijaldemokrat od mojih kritičara. Suprotstavili smo se bankama koje deru građane. Ova se socijaldemokracija može usporediti s njemačkom, danskom i švedskom socijaldemokracijom”, poručio je Milanović, prenosi N1.

Dodao je kako bi HDZ-u odgovaralo da je na čelu SDP-a netko tko šuti. “Ja sam njihov opasan politički neprijatelj. Doći ćemo vrlo brzo do toga da SDP ima minimalan broj partnera, a da HDZ okuplja neoustaše i podzemlje”, istaknuo je Milanović dodajući kako će cijelo vrijeme ‘proganjati’ HDZ. “U HDZ-u kad se netko protukandidira prvo ga zatuku pa izbace iz stranke”, nastavio je.

“Imam želju i volju kandidirati se ali poštivam demokratsku proceduru”, rekao je Komadina poručujući kako mu je važno da se izbore za novi i bolji SDP. Objasnio je kako treba ići jedno po jedno, istaknuvši kako ‘stranačka utakmica nije završila, a mi se već bavimo unutarstranačkom utakmicom’.

Komentiraj