SDP i HNS kampanju za parlamentarne izbore financirat će kreditima u poslovnim bankama, potvrdili su u četvrtak član predsjedništva SDP-a Branko Grčić te čelnica HNS-a Vesna Pusić.

Grčić i Pusić kazali su to novinarima ispred Banskih dvora gdje je danas održana sjednica Vlade. “Ne znam koliki će kredit biti, ali valjda u okvirima onoga što je zakonski utvrđeno kao limit”, rekao je Grčić. Pusić je istaknula da je HNS prvi u Hrvatskoj započeo financiranje predizbornih kampanji putem kredita. “Iz izbora u izbore ih kreditiramo preko banaka”, dodala je.
Na pitanje hoće li kampanja biti prljava, Grčić je rekao kako neće jer, ističe, druga strana nisu njihovi neprijatelji nego samo politički suparnici.
“To što se u kampanji otvoreno govori o svim problemima – svi moraju biti svjesni da je to jedini način da građanima približimo naš program i naš stav u odnosu na ono što govori suparnička koalicija”, naglasio je.
Upitan tko će zamijeniti u kampanji ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića koji je angažiran oko izbjeglica Grčić je rekao: “Ono što Ranko radi na problemu izbjeglica na neki je način najbolja kampanja za njega jer pokazuje koliko je posvećen poslu, a ja mu odajem priznanje za posao koji radi”.
Na pitanje kako HDZ, unatoč preporukama Europske komisije, i dalje tvrdi da je moguće smanjiti PDV u drugoj godini mandata, Grčić je uzvratio kako pet postotnih poena smanjiti PDV znači uništiti javne financije Hrvatske.
“To je 23 milijarde kuna troška koji je nenadoknadiv, a posebno ako morate i dalje smanjivati deficit i zaustaviti rast javnog duga”, rekao je. Ja molim suparnike da u kampanji govore realne i ostvarive stvari, poručio je Grčić HDZ-ovoj koaliciji.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.