Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) i nadbiskup zadarski Želimir Puljić poručio je u utorak kako su protekli parlamentarni izbori pokazali uobičajene prednosti i nedostatke, ali mu se čini da hrvatsko društvo napreduje u usvajanju pravila demokracije.

“Onima koje su birači izabrali želimo puno snage, mudrosti i sloge u obnašanju časnog posla u Saboru i u Vladi”, kazao je Puljić u svom govoru na početku dvodnevnog plenarnog zasjedanja HBK-a.

Govoreći o temama zasjedanja kazao je kako će uz neka pitanja u vezi vjeronauka u školi, biti predstavljen uzorak Statuta za katoličke škole. “U skladu s Ustavom, kršćanski roditelji imaju pravo osigurati katolički odgoj svoje djece. Usvojene Odredbe i pripravljeni Statut omogućuju ostvarenje ciljeva obrazovanja u duhu crkvenog poslanja”, kazao je.

Na zasjedanju će također biti govora o nacrtu Pravilnika HBK, kao i o ustroju i poslovanju Tajništva i ustanova HBK-a.

Komentiraj

FOTO:Dino Stanin/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.