Kandidati ORaH-a u 2. izbornoj jedinici za parlamentarne izbore predstavili su u subotu u Koprivnici stranački program, a nositelj ORaH-ove liste u 2. izbornoj jedinici Neven Voća, rekao je da je jedan od ključnih problema teritorijalni ustroj bez kojeg ne možemo očekivati razvoj.

Osim što imamo previše županija, gradova i općina značajan problem je i velika birokracija koju bismo smanjili i učinili je uslužnijom građanima. Ključno je provesti i porezne reforme i rasteretiti gospodarstvo nepotrebnih poreza,  istaknuo je Voća, profesor na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

Mira Adamović, učiteljica i 4. na listi u 2. izbornoj jedinici, potvrdila je da ORaH, kao ‘zelena ljevica’, promiče i održivi razvoj i zaštitu okoliša.

  • Zalažemo se i za to da se minimalna plaća digne na 3500 kuna, te  da 3500 kuna bude najmanja mirovina, dodala je  Adamović.

Neven Voća rekao je kako to nije populistički potez jer u ORaH-u znaju kako namaknuti novac za povećanje plaća i mirovina.

‘Bio sam ravnatelj jedne nacionalne agencije tri godine i vidio sam kako stvari funkcioniraju. Primjerice, imate budžet od 15 milijuna kuna i vi izvršite samo 14 milijuna, a napravite sve planirano – država vas neće nagraditi nego kritizirati da niste dobro planirali. Što onda agencije i ustanove rade? Manijakalno troše samo da bi potrošile novac’, istaknuo je Voća.

On je u travnju ove godine dao ostavku na dužnost ravnatelja Agencije za zaštitu okoliša zbog sukoba s ministrom zaštite okoliša i prirode Mihaelom Zmajlovićem oko preseljenja Agencije u prostorije Zagrebtowera.

Kandidati ORaH-a u 2. izbornoj jedinici nakon druženja s građanima posadili su orah kraj treće Šparne hiže, energetski neovisne zgrade u koprivničkom zelenom kvartu.

Komentiraj

FOTO:HINA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.