Dusko Marusic/PIXSELL

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u četvrtak navečer na središnjem skupu koalicije IDS-PGS-RI u Puli poručio je kako ta koalicija traži ono što je normalno u najrazvijenijim europskim zemljama-  decentralizaciju,  jer, kako je istaknuo, nije dovoljno da je Istra regija lider u Hrvatskoj, već se žele uspoređivati s najboljim regijama Europe.

“Nije nam dovoljno biti regija lider u Hrvatskoj. Želimo se uspoređivati s najboljim regijama Europe a to je moguće samo ako se zemlja decentralizira jer sadašnji sustav u kojem sve bitne odluke o svakodnevnom životu naših građana donosi zagrebačka birokracija, koči naš razvoj umjesto da ga potiče”, rekao  je Miletić.

“Nemamo više vremena čekati, zato se moramo izboriti sada. Ne želimo tuđe, ali tražimo pravo na svoje” – poručio je predsjednik IDS-a.  Dodao je kako je ta koalicija, “jedino jamstvo da će Istarska i Primorsko-goranska županija imati snagu u Saboru. Miletić je pozvao sve građane da svoj glas daju listi broj 10 koalicije IDS-PGS-RI jer “građani ne žele preživljavati, već disati punim plućima, a to je moguće samo decentralizacijom“.

 

  • Potpredsjednik IDS-a Valter Flego naglasio je da decentralizacija znači „nove vrtiće, nove škole, nove domove,  pomoć u kući i skrb o starijima, ekonomski rast, nova radna mjesta, više izgrađenih tvornica, više poljoprivrednih zemljišta“.

 

Predsjednik IDS-a Pule Valter Boljunčić rekao je da  „je u samo sat vremena 100.000 kuna otišlo iz Istre za Zagreb” a da se tim tempom u 15 godina moglo izgraditi 15 bolnica.

Za ministra turizma Darka Lorencina Istra  je”s mrvicama koje su joj ostale, uspjela biti daleko najuspješnija regija u Hrvatskoj”. Sa svojim smo novcima uvijek željeli učiniti najviše što se može, jer točno znamo koje su potrebe naših građana. Mi smo jedina koalicija koja po mišljenje ne mora u Zagreb, jer želimo da se bitne odluke donose na razini koja je najbliža građanima”, poručio je Lorencin.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić rekao je da je Hrvatska zemlja regija dodajući da napredak Istre, Kvarnera, Liburnije, Rijeke i naših otoka znači ujedno i napredak Hrvatske.

Komentiraj

FOTO:Dusko Marusic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.