Predsjednik SDP-a Zoran Milanović poručio je u srijedu navečer na predizbornom skupu u prepunoj kinodvorani multimedijalnog centra u Zaboku da je ova Vlada uvijek razmišljala o ljudima i malom čovjeku te je podsjetio da je njezin prvi potez bio zaustavljanje zakona o ovrhovoditeljima, privatnim utjerivačima, kako ih je nazvao.

 Milanović je istaknuo kako su na početku mandata prepoznali da bi taj zakon koji su naslijedili od HDZ-a pogodio građane, a vodeći računa o malom čovjeku, tri i pol godine pripremali su, kako je rekao, rješenje nereda sa švicarskim frankom, koji je pogodio 50 tisuća građana.

Nazočnima je poručio da je stiglo vrijeme odluke i da nema povrataka na staro. U 20-minutnom govoru najavio je za sljedeći mandat pokretanje pitanja vezanih uz stambene kredite. Upitao je kako netko može na dugoročne stambene kredite plaćati kamatu od pet i više posto te je najavio da će se u idućem mandatu sigurno pokrenuti to pitanje i zatražio potporu građana jer je to borba za nacionalne interese.

 

  • “Hrvatska može uspjeti jer smo zemlja koja je unazad 30 godina prošla kroz mnoge stvari te smo puni energije i zrelosti da rastemo i budemo puno bolji. Za uspjeh moramo biti otvoreni prema svijetu jer niti jedan mali narod ili zemlja koji se zatvorio u sebe nije uspio”, istaknuo je Milanović, dodajući da je upravo sjever Hrvatske pokazao put kojim treba ići jer je prije ostalih krenuo nabolje zahvaljujući izvozu.

 

U vezi sa smanjenjem stope PDV-a, Milanović je istaknuo da za sljedeći mandat to neće obećati jer bi to bila laž.

“Mi točno govorimo što ćemo raditi. Kada smo početkom godine smanjili poreznu stopu za najniži porezni razred, znali smo što time hoćemo, znali smo koji dio društva rasterećujemo. Taj dio društva sada više troši, i to smo željeli”, rekao je Milanović, dodajući da onaj tko obećava povećanje socijalnih davanja, a smanjene poreza, ne govori istinu.

Pohvalio se da zna brojiti do pet te je ocijenio da su dolaskom na vlast “zatekli nered, kaos i namještene natječaje, i da im je sve to ostavila bivša vlast, a s druge strane, ova je Vlada spasila sve.” Pritom je spomenuo brodogradnju i hrvatski turizam, gdje je istaknuo ulaganja u izgradnju novih hotela. Ponovio je brojku od 36 milijarda kuna uloženih u protekle četiri godine u Hrvatsku, od čega najveći dio u turizam.

Milanović je tvrdi da birači prepoznaju rad ove Vlade, da ona radi za svoju domovinu i na tome im zahvaljuje. Na kraju je ponovio da je Hrvatska u 25 godina imala ‘predoziranu’ povijest, težak put pun patnji.

“U tih 25 godina puno smo godina nepotrebno izgubili, i moramo brzo rasti jer će nam Europa pobjeći. Moramo biti ambiciozni”, zaključio je Milanović uz poruku: “Hrvatska raste, nema povratka na staro.” Zorana Milanovića na predizbornom skupu pratili su ministri Siniša Hajdaš Dončić, Boris Lalovac i Orsat Miljanić.

Skupom u Zaboku Milanović je završio cjelodnevni posjet Krapinsko-zagorskoj županiji koji je počeo otvorenjem dijela brze ceste koja će u konačnici spajati Mariju Bistricu i Zabok.  Zatim je posjetio zabočku Opću bolnicu te Energetski centar Bračak, također u Zaboku. U Konjšćini je obišao proizvodne pogone tvrtke ZMH Horvat. Riječ je o pogonima tvrtke za proizvodnju, preradu, skladištenje i distribuciju smrznute hrane. U Zajezdi u blizini Budinšćine posjetio je Centar za odgoj i obrazovanje, nakon čega se oko jedan sat zadržao u Mariji Bistrici, gdje mu je u Svetištu Majke Božje Bistričke domaćin bio mons. Zlatko Koren, rektor tog svetišta. Prije stranačkog skupa Milanović je u prostorijama FINA-e u Zaboku posjetio novi centar podataka.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Siniša KALAJDŽIJA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.