Dosadašnji saborski zastupnik SDP-a Luka Denona pridružit će se Slavku Liniću kao nezavisni kandidat na listi Uspješne Hrvatske za 8. izbornu jedinicu, potvrdio je u subotu za Hinu.

Denona je kazao da se “pred svakim od nas povremeno pojavljuju izbori”, a da je on u ovom slučaju izabrao kao nezavisni kandidat pojaviti se na listi na kojoj je prvi također nezavisni kandidat i bivši SDP-ovac Slavko Linić. Do sada je moj izbor bio SDP, ali je sada logično, nakon svega što sam činio za Slavka Linića u proteklih godinu dana, da budem na listi na kojoj je on, rekao je. To je moj vlastiti izbor, istaknuo je Denona.

 

  • Na ovaj način, kao dva iskusna političara, možemo pomoći mlađim kandidatima s liste te dati mogućnsot izbora biračima lijeve političke orijentacije, kazao je. Potvrdio je da će biti treći na kandidacijskoj listi Uspješne Hrvatske, koja će liste službeno objaviti u ponedjeljak.

 

Luka Denona je svojedobno bio predsjednik Županijske organizacije SDP-a za Primorsko-goransku županiju a u dva mandata je bio saborski zastupnik SDP-a. Tijekom sukoba Slavka Linća s čelništvom stranke i nakon njegova izbacivanja, Denona mu je otvoreno iskazivao podršku.

Statut SDP-a propisuje da se kandidaturom na listi druge političke stranke, odnosno nezavisne liste bez suglasnosti Predsjedništva SDP-a odmah prestaje biti članom te stranke.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Miljenko KLEPAC
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.