HINA/ Damir SENČAR

Predsjednik Hrvatske zore Milan Kujundžić poručio je u srijedu, predstavljajući kandidate te stranke na listi za prvu izbornu jedinicu,  kako  ni HDZ ni SDP, nisu spremni poraditi na primjerenom upravljanju javnim poduzećima jer si preko njih osiguravavaju vlast.

“Kontrolom zaduživanja i primjerenim upravljanjem javnim poduzećima odmah dolazi do ekonomskog rasta i pokretanja gospodarstva, a oni to znaju no ništa ne čine”, kazao je Kujundžić.

Prvi na listi u prvoj izbornoj jedinici Milan Petrak, pojasnio je kako su za predstavljanje liste odabrali Rooseveltov trg zbog simbolike, s obzirom da je “taj isti Roosevelt 1929. u jeku najveće krize napravio nacionalni konsenzus koji je SAD izvukao iz krize”.

  • Hrvatska zora navodi kako su Hrvatskoj najslabije točke gospodarstvo i pravosuđe. Prioritet su im, kažu, jednakost svih pred pravosuđem, a ne pravosuđe za dnevnopolitičke svrhe, poručio je Petrak.

“I bivša i sadašnja vlada umirovljenike doživljavaju kao blago retardiranu skupinu”, ocijenila je umirovljenica Mirjana Pavačić Penđer dodajući kako ona na listi ne predstavlja hrvatsku budućnost već grubu sadašnjost. Zamjerila je i što su, kako kaže, umirovljenici jedina skupina koja nema svog pravobranitelja.

Sveučilišni profesor Slavko Šarić zamjerio je vladajućima jer, tvrdi, ostavljalju gospodarstvo i poljoprivredu u rasulu. “Ministar Jakovina je prije četiri godine obećao kako će milijun hektara zapuštene zemlje privesti u funkciju no to je ostalo samo na obećanjima”, rekao je Šarić.

Komentiraj

FOTO: HINA/ Damir SENČAR
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.