Domoljubna koalicija predvođena predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom  u petak je Požegi pred više od tri tisuće članova i simpatizera održala  predizborni skup s kojeg je Karamarko poručio da  Hrvatskoj ne trebaju nova obećanja nego djelovanje,  novo vodstvo koje će donijeti stvarne promjene.

“Imali smo četiri godine obećanja i četiri godine propadanja, ocijenio je i istaknuo da Hrvatskoj ne trebaju nova obećanja. Potrebno nam je vodstvo koje će donijeti stvarne promjene, rekao je predsjednik HDZ-a.

“Gospodarstvo je u kaosu, izgubili smo 100.000 radnih mjesta. Građani su bespomoćni. Mladi ljudi zbog toga ispaštaju, a svjedoci smo šokantne nezaposlenosti, rekao je Tomislav Karamarko.  Istaknuo je da vodstvo HDZ-a vjeruje u ovu zemlju i  ljude.  Vjeruju da sutra može biti bolje. “Ali to neće donijeti pusta obećanja, nego samo rad.  Moramo oporaviti naše gospodarstvo.  Potrebno nam je otvaranje novih radnih mjesta. Potrebno nam je zajedništvo. To je bit ove kampanje, to je ono što sam radio svoj cijeli život, kazao  je Karamarko.

Osvrnuo se i na sudski proces protiv HDZ-a, kojim se prema njegovim riječima pokušalo kriminalizirati sve članove stranke Priznajući da su se pojedinci pokušali ogriješiti o zakone, Karamarko je poručio da nakon ovih izbora članska iskaznica ne može značiti pravo na privilegije. ” Oni koji nakon izbora misle mahati članskom iskaznicom neka odmah napuste stranku”, istaknuo je Karamarko.

  • “Vidjet ćemo uskoro tko su kriminalci”, rekao je pozivajući članove na jedinstvo, jer, kako je ocijenio, u sljedeća dva tjedna bit će “još svašta u aktualnoj izbornoj kampanji.”

Drugi na listi i predsjednik HDZ-a Brodsko-posavske županije Pero Ćosić je ocijenio da je “ova vlast najviše  iznevjerila Slavoniju. Samo u Brodsko-posavskoj županiji iz osnovih škola ispisano je 456 učenika čiji su se roditelji otišli u potrazi za poslom, rekao je.

Predsjednik  HSP AS Ivan Tepeš  pozvao je druge stranke koje teže istom biračkom tijelu kao i Domoljubna koalicija da pozovu svoje glasače da glasuju za njih, jer , kako je rekao, i  1-1,5  posto glasova koje oni mogu osvojiti važno za što premoćnije osvajanje vlasti Domoljubne koalicije.

Komentiraj

FOTO:HINA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.