Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednik Narodne stranke – Reformista Radimir Čačić u subotu je u Zadru na predstavljanju predizbornog programa rekao da koaliciju ”Uspješna Hrvatska” od dva najveća politička bloka razlikuje zalaganje za decentralizaciju i regionalizaciju Hrvatske.

Ocijenio je da im velika predizborna koalicija nije potrebna uzimajući za primjer “mnoge manje stranke koje se skrivaju” iza SDP-a, odnosno HDZ-a.

“Vidjet ćete da ćemo biti parlamentarna stranka. Nitko od njih ne može izaći, jer zna da ga, ako izađe bez SDP-ovog ili HDZ-ovog kišobrana, neće biti. I to je ta bitna razlika. Mi smo stranka, a oni su marionete”, reako je Čačić.

  • Naravno da nam je koalicija i potencijalni ulazak u Vladu s gospodinom Milanovićem apsolutno prihvatljiv, izjavio je Čačić, i dodao da će, budu li nakon parlamentarnih izbora u poziciji koalirati, tražiti depolitizaciju i mjerljivost rada javnih poduzeća, pravosuđa i javne uprave.

Na predstavljanju programa Vesna Sabolić je rekla kako smatra da su potencijali Ravnih kotara za uzgoj ljekovitog bilja i marihuane u medicinske svrhe, a Petar Baranović istaknuo je potrebu sređivanja zemljišnih knjiga, reformu poljoprivredne politike, bolje korištenje obalnoga pojasa i donošenje boljeg zakona o pomorskom dobru.

Koaliciji stranka ”Uspješna Hrvatska”, koju osim Reformista čini još i Naprijed Hrvatska –  Progresivni savez, na čijem je čelu bivši predsjednik Ivo Josipović, prije dva dana pridružio se i Dubrovački demokratski sabor (DDS), čiji je predsjednik Pero Vićan. Izbornu suradnju sa Čačićem potpisala je i Jadranka Kosor, koja će biti prva na listi u V. izbornoj jedinici kao nezavisna kandidatkinja.

Komentiraj

FOTO:Nel Pavletic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.