Predsjednik stranke Bandić Milan 365 – stranke rada i solidarnosti  rekao je u Zadru da je u 16 godina mandata na čelu Zagreba djelima pokazao kako se radi, a da bi “nesposobna Vlada” u kojoj su “njegovi skojevci, koji nisu ništa radili”, po njemu, napravila manje štete da je otišla prije dvije godine.

 “Zamislite da ova nesposobna Vlada u kojoj su moji skojevci koje sam primao u stranku, koji nikad nisu radili ništa, došli su s faksa u Sabor, iz Sabora za ministra, zamislite da su otišli prije dvije godine, koliko bi manje štete napravili”, rekao je Bandić nakon što je s kandidatima svoje liste u 9. izbornoj jedinici prošetao središtem Zadra.
 Na novinarsko pitanje što očekuje u nedjelju navečer, odgovorio je “imati najbolji rezultat” te da nitko neće sastaviti većinu u Saboru bez liste Koalicije rada i solidarnosti s njim na čelu.
 “Postoje tri scenarija. Najmanje loš scenarij je da budem na čelu manjinske vlade, drugi je da budem na čelu vlade velike koalicije, što bih zagovarao, i treće, najbolje, ako se ova dva scenarija ne ostvare, raspisivanje novih izbora, što nije nemoguće”, rekao je Bandić.
 Za predizborne programe je rekao da ih student četvrte godine ekonomskog fakulteta napiše za tri dana, a pravo je pitanje tko će ih provesti.
 “Imali smo u zadnjih 25 godina prekrasnih programa, hoćeš lijevo, hoćeš desno, hoćeš kugu, hoćeš koleru. Ali što je na kraju? Na kraju je 50 milijardi duga, 300.000 nezaposlenih. Da se ostvari sve što je obećano za sljedeće četiri godine, morali bismo biti razvijeniji od Švicarske”, rekao je Bandić.
 Čelnike dviju najvećih političkih stranaka i koalicija nazvao je „buntovnim tinejdžerima koji se junače tko će koga na ruku oboriti“. Ipak, dodao je, ne bi mu smetalo da i jednom i drugom bude šef u novoj hrvatskoj Vladi.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.