U Hrvatsku je u četvrtak do 9 sati ušlo 2.260 migranata i izbjeglica, a u zimskom prihvatnom centru u Slavonskom Brodu trenutačno se nalazi 1.208 osoba, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Od početka migracijske krize, sredinom rujna, kroz Hrvatsku je ukupno prošlo više od 366 tisuća migranata i izbjeglica. I dalje se očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala iz Srbije, navodi MUP RH.

 Inače, zbog velikog priljeva migranata i izbjeglica preko Hrvatske u Sloveniju, jučer je slovenska strana počela postavljati žičanu ogradu uzduž zelene granice s Hrvatskom. No, kako je upozoreno iz Hrvatske, ograda koja je postavljena u neposrednoj blizini graničnog prijelaza Harmica, je na hrvatskom državnom teritoriju. Zbog toga je hrvatska policija u srijedu upozorila Sloveniju da će s hrvatskog teritorija morati biti uklonjena, naveli su iz Ravnateljstva policije RH.
 I  Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova izrazilo je u srijedu otpravniku poslova veleposlanstva Slovenije u Hrvatskoj oštar prosvjed zbog postavljanja bodljikave žice na teritoriju Hrvatske, te je pozvalo susjednu zemlju da ogradu u najkraćem roku ukloni.
 Slovenski mediji izvijestili su da je jutros stanje na hrvatskom graničnom prijelazu sa Slovenijom, Harmica, mirno.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.