– Njemačka kancelarka Angela Merkel u petak je kazala da su čelnici EU-a spremni za izvanredan sastanak, ako se pokaže potrebnim, kako bi raspravili izbjegličku krizu, ali je dodala da ministri unutarnjih poslova Unije već intenzivno rade na pronalaženju rješenja.

“Šefovi država i vlada spremni su na sastanak ukoliko se obavi preliminarni posao i ako se pokaže potrebnim održati izvanredni summit”, kazala je Merkel.

Prema njezinim riječima, na europskoj su razini intenzivni napori glede pitanja izbjeglica i migranata već u tijeku, a summit bi imao smisla samo ako bi se, po završetku rada ministara unutarnjih poslova, morale donijeti neke odluke.

“Srećom, između Njemačke i Francuske postignut je veliki stupanj slaganja i to mi daje nadu da ćemo uspjeti iznjedriti rješenja”, dodala je Merkel. Europski čelnici su ovaj tjedan ocijenili da se EU pokazao neuspješnim u suočavanju s ljudskom agonijom na svojim granicama.

Komentiraj

FOTO:GettyImages
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.