Transportni zrakoplov A300 iz Dubaija, koji donosi 37 tona različite humanitarne pomoći za potrebe izbjeglica s Bliskog Istoka i iz srednje Azije, sletio je u srijedu oko 22 sata u osječku Zračnu luku.

Riječ je o posebnom humantiranom letu u organizaciji UNHCR-a, a zrakoplov je, kako je rečeno, donio šatore, kišne kabanice, termo deke, grijalice i solarne svjetiljke.

Glasnogovonik UNHCR-a za Hrvatsku Jan Kapić izjavio je novinarima u Zračnoj luci kako će se večeras pristigla humanitarna pomoć od sutra dijeliti izbjeglicama u prihvatnom centru u Opatovcu, i na cijeloj izbjegličkoj ruti.

Ovo je samo dio humanitarne pomoći, koju je UNCHR do sada dostavio, izbjeglicama je do sada već podijeljeno višeod 80 tisuća deka, 50 tisuća litara vode i 30 tisuća kabanica, a ta će se pomoć i nastaviti, rekao je Kapić.

Najavio je kako od sutra dolaze prve stambene jedinice, koje će biti smještene u novom prihvatnom centru u Slavonskom Brodu i bit će primjerenije za zimski prihvat izbjeglica, a s njima dolaze i grijalice.

Direktor osječke Zračne luke Domagoj Marinić kazao je kako se ovime daje doprinos u pomoći izbjeglicama, a da je Zračna luka pokazala da je tehnološki i organizacijski spremna za ovakve letove.

Komentiraj

FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.