Dogovoreni transporti vlakova s migrantima iz istočne Slavonije u Sloveniju se nastavljaju i u nedjelju, a Austrija i dalje prima izbjeglice preko Šentilja.

Kasno sinoć i rano jutros u Dobovu su dvije kompozicije Hrvatskih željeznica prevezle ukupno nešto više od dvije tisuće migranata, a očekuje se i treća.
U subotu i nedjelju dosad je iz Hrvatske u Sloveniju ukupno prebačeno oko 7000 migranata i izbjeglica.
Migranti nakon osnovne opskrbe i pregleda prelaze u vlak Slovenskih željeznica i upućuju se prema Šentilju, na granici s Austrijom.
U Šentilju se od danas vlak s izbjeglicama zaustavlja na posebnom peronu blizu prihvatnog kampa, kako izbjeglice ne bi trebali pješačiti kroz naselje kao proteklih dana, a što je dovodilo do zastoja u prometu i nezadovoljstva lokalnih stanovnika.
Osim pješice preko Šentilja, migranti i izbjeglice iz slovenskih prihvatnih centara u Austriju se od prije nekoliko dana dogovorom policija dviju država prebacuju i vlakom pa je tako u nedjelju ujutro prema Austriji krenuo izvanredni vlak iz Dobove preko Jesenica.
Jučer do18 sati u Sloveniju je ušlo 4258 migranata, a u Austriju ih je prešlo 5441, unatoč nekim najavama da se Austrija sprema ograničiti njihovo primanje te prosvjedima lokalnog stanovništva protiv izbjeglica u Spielfeldu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.