Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je u subotu na hitni prekid vatre između Armenaca i Azerbajdžanaca na granici Nagorno Karabaha, objavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov za ruske novinske agencije.

“Predsjednik Putin pozvao je dvije strane da hitno prekinu vatru i pokažu suzdržanost kako bi se izbjegle nove žrtve”, rekao je Peskov nakon što je došlo do neuobičajeno intenzivnih borbi u noći na subotu između azerbajdžanskih i armenskih snaga na granici Nagorno Karabaha.

Po Armencima, Azerbajdžan je u petak navečer pokrenuo napad na granici Nagorno Karabaha s tenkovima, topništvom i helikopterima. Azerbajdžan kaže da je samo odgovorio na napad s armenske strane.

Armenija kaže da je u napadima poginuo jedan 12-ogodišnji dječak.

Nagorno Karabah je regija smještena u Azerbajdžanu a u vrijeme Sovjetskog Saveza bila je uglavnom naseljena Armencima. Počekom 90-tih armenski separatisti uspjeli su preuzeti kontrolu nad tim područjem u ratu u kojem je poginulo 30.000 ljudi. Rat je završen primirjem 1994.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.