“IVAN SINČIĆ, Vladimira Palfi i Ivan Pernar shvatili su stranku kao privatnu svojinu. Usudili su se organizirati Skupštinu na kojoj je bilo samo njih troje. Nas sedamnaest su potpisali iako nismo bili tamo i tobože izglasali sve sebi u korist. Ja sam ozbiljan čovjek i ne mogu podnijeti da me se potpisuje bez mog znanja i moj potpis rasteže po Ministarstvu državne uprave. Zato sam ih tužio policiji zbog lažiranja. Očekujem da policija i sudstvo reagiraju”, rekao je Hrvoje Kekez u večerašnjoj emisiji Bitno na Mreži, bivši predsjednik splitske organizacije Živi zid.

Siniša Gabrić predsjednik Županijske organizacije Živi zid osvrnuo se na izbacivanje iz stranke.

“Pitao sam ih o tokovima novca, a oni su me izbacili. Poslali su mi doma nekakvu ispisnicu na kojoj nema nikakvog potpisa, nije jasno tko ju je poslao. Ali Kekez i ja nismo jedini. Stotine ljudi izbačeni su na isti način a podružnice ugašene. I to samo zato što su pitali ono što se trojcu nije svidjelo.

Odgovorno tvrdim, ni lipe nam nisu dali za kampanju, sve smo sami financirali, a znam da je novca na računu stranke bilo”, kazao je.

Gabrić se osvrnuo i na sudbinu Sinčić, Palfi, Pernar.

Treba ih suspendirati

“Njih treba suspendirati dok se ne provede policijski postupak i sud kaže što o svemu misli. Ako sud kaže da ju činjene nezakonitosti onda im ne treba biti mjesta u Živom zidu”, navodi.

Hrvoje Kekez osvrnuo se i na dosadašnji rad Ivana Sinčića u Saboru.

“On piše po Facebooku i prodaje populizam. On Palfi i Pernar rastjerali su stručnjake, otjerali profesora Lovrinovića iz stranke, nisu htjeli Miru Bulja na listi Živog zida, minirali pregovore s MOSTOM. Dolazili su na pregovore u bermudama i japankama, Pernar se dizao od stola gdje se pregovara da bi išao toćati noge.Čak su se i prema članovima stranke i simpatizerima ponašali ponižavajuće i zvali ih korisnim idiotima. Da je bilo imalo mudrosti uz koaliciju mi bi imali petnaest mandata. Ovako imamo jednog populista koji ništa ne može promijeniti. A narodu, blokiranima i ovršenima treba pomoć. Nevjerojatno”, zaključuje.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.