KOPALU NESKLONI IZVORI IZ MUP-a tvrde da on kontinuirano pokazuje tendenciju nezakonitog miješanja u rad policije, dok se s druge strane tvrdi da on želi unaprijediti internu komunikaciju, osuvremeniti postupanje policije i povećati transparentnost nabave, što mnoge iritira

Raste napetost u MUP-u, a u središtu priča koje se s tom napetošću povezuju nalazi se državni tajnik MUP-a Robert Kopal. Kopal je donedavni specijalni savjetnik premijera Andreja Plenkovića za nacionalnu sigurnost, a nakon smjene Mostovih ministara u Vladi, među kojima se nalazio i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, Kopal je iz Ureda premijera prebačen na zahtjevan položaj državnog tajnika u MUP-u. S te je pozicije tehnički vodio to ministarstvo sve dok na funkciju ministra, nakon uspjelog preslagivanja Vlade, umjesto Orepića nije dospio Davor Božinović.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

FOTO:Pixsell
PODIJELI
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.