Izaslanik predsjednika Vlade RH i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut sudjelovao je na konferenciji Cyber Security, održanoj u Crnoj Gori, a glavna tema bila je „Rizici i mjere zaštite od cyber kriminala, u skladu s NATO principa i dostignućima u području cyber sigurnosti“, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Cilj konferencije, održane u petak u Budvi u pod pokroviteljstvom Ministarstva za javnu upravu Crne Gore, bio je pružiti uvid u uspostavljanje, održavanje i unapređenje informacijske sigurnosti i zaštite podataka.

Na skupu su sudjelovali predstavnici vlada, institucija, ministarstava, financijskih institucija, javnog sektora, telekomunikacijskih i IT tvrtki iz Crne Gore, država u regiji i Europe.

Pomoćnik ministra Damir Trut sudjelovao je na zaključnom panelu na temu međunarodne suradnje nacionalnih timova za cyber sigurnost, objavio je u subotu MUP RH na svojim internetskim stranicama.

Komentiraj

FOTO:HINA / MUP
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.