Iz ureda britanskog premijera Davida Camerona u srijedu je priopćeno kako je ruski zrakoplov koji se srušio u Egiptu možda srušen detonacijom eksplozivne naprave.

“Istraga je još u tijeku i ne možemo kategorički tvrditi zašto se srušio ruski zrakoplov”, kaže se u priopćenju. “No, s otkrivanjem sve većeg broja informacija, raste nam zabrinutost da je zrakoplov doista mogla srušiti eksplozivna naprava”, dodaje se.

I egipatski izvori spominju mogućnost da je ruski zrakoplov pao zbog eksplozije, ali zasad nije jasno je li bila riječ o kvaru u vezi s gorivom ili o bombi.

“Vjeruje se da je riječ o eksploziji, ali nije jasno koje vrste. U tijeku je ispitivanje pijeska na mjestu pada zrakoplova kako bi se pokušalo utvrditi je li bila riječ o bombi”, rekao je neimenovani egipatski izvor upoznat s tijekom istrage crnih kutija srušenog zrakoplova.

Britanska vlada u priopćenju također navodi da je iz opreza odlučila odgoditi polijetanja zrakoplova koji su iz Šarm el-Šeika u srijedu trebali krenuti prema Velikoj Britaniji sve dok ekipa britanskih zrakoplovnih stručnjaka, koja je na putu prema tom egipatskom turističkom središtu, ne procijeni sigurnosne uvjete u tamošnjoj zračnoj luci.

“Naglašavamo da je ovo mjera iz opreza i da u svemu tome usko surađujemo s avioprijevoznicima”, dodaje se u vladinom priopćenju.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.