MOST nezavisnih lista u ponedjeljak je na Facebooku komentirao nova zapošljavanja u ministarstvima. Podsjetimo, na prvoj sjednici Vlade prošlog tjedna gotovo su svi ministri rekli kako u ministarstvima ima još mjesta za zapošljavanje novih ljudi.

“Nitko nije rekao da nam je cilj novo zapošljavanje. Ministarstva će se ustrojiti na optimalan način kako bi provela strateške planirane ciljeve, a to je efikasna javna uprava koja bi bila dobar partner poslovnom sektoru”, napisali su.

Pojasnili su kako će zapošljavanje biti moguće samo po formuli ‘dva za jedan’, odnosno novi će se radnik zapsoliti samo ukoliko dva radnika odu iz javne uprave.

Dodali su: “Smanjivanje i spajanje preko 200 agencija u znatno manji broj učinkovitih sustava, racionalizacija posla i ukidanje svih radnih mjesta čija se područja rada sada preklapaju čak po nekoliko agencija, godišnji plan rada spustit će se do svakog zaposlenog i njegova realizacija bit će osnova za nagrađivanje, javna uprava i nova zapošljavanja smiju biti samo u funkciji efikasne javne uprave i jačanja servisa koji država pruža poslovnom sektoru…”

Nitko nije rekao da nam je cilj novo zapošljavanje. Ministarstva će se ustrojiti na optimalan način kako bi provela…

Posted by MOST nezavisnih lista on Monday, February 1, 2016

Komentiraj